vzw Greenforward

Music transcends prejudices. Music unites.

Greenforward is een vzw die 17 jaar geleden opgericht werd door een tiental West-Vlaamse jongeren, die vonden dat cultuur en ontmoeting in onze maatschappij belangrijk is. Deze visie wordt tot op heden nog steeds onderschreven. Alles wordt op een bewuste manier georganiseerd, waarbij de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk gehouden wordt en er zorg gedragen wordt voor de samenleving. Jaarlijks worden muzikale evenementen georganiseerd, met als hoofdevenement het Irie Vibes Roots Festival, om deze passie dicht bij huis te kunnen beleven en te delen.

Jarenlang al wordt dit festival mee opgebouwd door een groep gemotiveerde en creatieve mensen, met als collectieve waarden de voorliefde voor muziek en multiculturele ontmoeting. Wij delen onze (muzikale) kunst dus met een breed publiek. Wij zien onszelf als een low budget, gezinsvriendelijk, ecologisch, ge├źngageerd en openminded festival. Het festival werkt uitsluitend met vrijwilligers. Zowel binnen de organisatie, tijdens de opbouw/afbraak en tijdens het festival zelf worden alle functies op volledig vrijwillige basis en onbezoldigd uitgeoefend.

Het festival kan intussen van een traditie spreken en het woord 'sfeer' is iets dat door heel wat tevreden bezoekers aangehaald wordt. Naast de artiesten onder de genres Roots Reggae, Dub, Ska, wereldmuziek die er gedurende dit weekend te zien zijn, valt er ook nog heel wat anders te beleven. Het kinderdorp wordt verder uitgebreid met activiteiten en workshops. Er zijn verschillende kleurrijke kraampjes en geurende foodstands.

Sinds vorig jaar trokken wij bewust de kaart van lokale verbondenheid met het idee van Kortemark Cong├ę @ Irie Vibes. Wij stellen op donderdag onze deuren gratis open om zo de plaatselijke bevolking nauwer bij het festival te betrekken.

Vacatures

Deze organisatie heeft momenteel geen vacatures.

Partners:

Roeselare Howest Provincie West-Vlaanderen