mensen Helpen mensen

televestiaire

Bij Televestiaire verkopen we hoofdzakelijk kledij voor zowel volwassenen, jongeren, als kinderen.
Je kunt hier echter ook huishoudelijk materiaal, schoenen, speelgoed, boeken, gordijnen, handdoeken, zakdoeken, washandjes, donsdekens, lakens, dekens, kleine meubels op de kop tikken. De prijzen die wij hanteren variƫren van 10 cent tot 5 euro.

De winkel staat in principe open voor iedereen, maar richt zich in de eerste plaats en hoofdzakelijk tot de mensen die het financieel moeilijk hebben in onze maatschappij.
En dat zijn er veel meer dan je zou denken.
Sommige van onze klanten zijn werkloos; anderen werken wel maar kunnen moeilijk de eindjes aan mekaar knopen.
Er komen hier senioren over de vloer die met een minimum pensioen moeten leven, mensen met een leefloon, maar ook jonge mensen die alleen zijn gaan wonen en die het echt moeilijk hebben om elke maand rond te komen. Kortom, meestal kunnen onze klanten zich geen dure kledij aanschaffen of zelfs de normale verkoopprijzen niet betalen.
Velen zijn te trots of te beschaamd om bij het OCMW aan te kloppen; ze proberen zich zo goed en zo kwaad het kan te beredderen.

Onderschat de winkel ook niet als ontmoetingsplaats. Vereenzaamde mensen leren hier anderen kennen terwijl ze naar de kledingstukken kijken en een babbeltje slaan; alleenstaande vrouwen of mannen met of zonder kinderen spreken onze vrijwilligers aan, vertellen nieuwtjes en na zekere tijd durven ze het ook over meer persoonlijke zaken hebben.
De vriendelijkheid van onze verkopers en verkoopsters, allemaal stuk voor stuk vrijwilligers, en hun luisterend oor, is dan ook heel belangrijk voor onze klanten en bezoekers.

Vacatures

Deze organisatie heeft momenteel geen vacatures.

Partners:

Roeselare Howest Provincie West-Vlaanderen